Holunderblütenküchlein

2 Eier

2 EL Bier

1 EL Zucker

3 EL Milch

4 EL Mehl

¼ TL Backpulver

1 Prise Salz

50g Butter

12 Holunderblütendolden mit Stiel

Öl zum Ausbacken

Puderzucker zum Bestäuben

Die Teigzutaten miteinander gut zu einem glatten Teig vermischen,

die Butter dazu schmelzen, aber nicht heiß werden lassen.

Die gewaschenen und gut abgetropften Blütendolden am Stiel halten,

in den Teig tauchen, dann in heißem Öl ausbacken

und anschließend mit Puderzucker bestäuben.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s